#happy

Focus on what makes you happy, and do what gives meaning to your life
~Barry Schwartz~

Nothing new pun. Mood menulis ada, but I just can’t figure out what to write. Haha. Boleh tak macam tu. But, yes… I do want to write. Banyak sangat benda yang blog ni dah tak catch up. As much as I don’t want to put on instagram, I think I have to admit that instagram is just so convenient. Sedar tak sedar memang macam micoblog pun.

Oh ye, setelah lama tak outstation… finally pegi Melaka last week. Pegi sana dengan 2 orang gila. Haha. Nah! Went there with 2 of my colleagues yang memang senget. Adoilah, sakit perut asik gelak sepanjang jalan. Nasib baik meeting dengan orang serius, kalau tak… terburai perut ni tahan gelak. Managed to get keria yang viral tu and had lunch at Kelebang coconut shake. Makan memang besstt!
Come to think of it, memang dah lama tak kena outstation lah. Last was Miri… and it was in 2015, eh? Lemaunya 2016 takde ke mana-mana. Haha. But then 2016, jadi burung hantu… memang tak la nak ke mana-mana. ICT2U punya pasal 😉

Ramadhan will be this Saturday, I can’t wait. And before that, ke mana harus pegi for our anniversary dinner ni? We wanted a stay-cation, but it is exam week for Umar and then dah start puasa. So, postpone aje lah stay-cation tu.

Marilah browse around places to eat.

Oh, by the way, husband just made my day yesterday. He said, I was less naga-ing for the past 2 weeks and he is wondering why. Haha! I didn’t even noticed pun. Yes, I can be very meanest naga at home. Syukurlah, tak berapa nak jadi naga! Moga Ramadhan nanti pun jadi kucing terus. Hehe. Macam Umar cakap, “mama… Ustaz saya pesan haritu, Kamu semua ni janganla bagi ustaz jerit marah marah macam harimau. Penat, ustaz. Kalau kamu semua dengar kata ustaz, ustaz boleh la cakap slow macam kucing, meoww!” Hehe

Bye!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *