of the long weekend

Both kids are unwell.
Umar and Khadijah are down with fever since Sunday. Umar picked up flu bug and cough on Monday.
Husband was so kind to take care of them today. So, here I am… in the office, without my partner-in-crime bcos she pulak on leave today. Sobs

We went to Kuantan on Saturday morning.
Our tyre punctured 3/4 way to Kuantan. Husband stopped by at RnR to get it changed to a spare tyre. Took him 15mins to change it and tak sampai 15mins on the road it was bumper to bumper crawl sebab ada boat terbalik on the road.
Lepas je incident area, we saw a family tahan-tahan kereta sebab tyre kereta diorg pecah and the tools yang diorg pakai tak boleh nak unscrew the tyre.
So, husband stopped to help. Nasib baik la boleh bukak… but too bad, bila siap pasang the spare tyre tu, longgar pulak. Kesian.

We finally reached Umi Adik’s place around 12.30pm.
Seronok semek tu dapat jumpa baby Media Aisy. Dalam kereta bapa banyak kali ntah dia dok bising “Cute baby! Cute baby!”
Yes,finally dapat jumpa the limited edition baby. Hehe.
Family belah husband named baby girl as limited edition baby as there will be only 1 baby girl in each of the family (so far). Hehe.
MIL ada 28 (or is it 29?) org cucu, only 6 girls including this latest addition.
Limited kan? Very.

Sunday morning pegi Pantai Batu Hitam.
Punyalah seronok dapat pegi pantai, balik tu terus dua-dua demam (sampailah harini!).

Umar bila temp dia tinggi je… rasa tak sedap badan and sakit kepala he’ll said,
“Mama, ambilkan saya panadol. Sakit kepala ni.”
Haha. Padahal, tak reti telan pun pill tu. Just that he always seen us kalau sakit kepala je mesti bising cari panadol. Hehe.
Umar ni kalau sakit, paling senang to handle. He won’t fuss. Diam je. Unless kalau memang sakit sangat. Other than that, he’ll act like nothing happen. In fact, dia akan lagi banyak cakap time sakit ni.
Sebelum tido, ada je benda dia nak cakap padahal mata dah merah-merah.

Went home from Kuantan after asar on Sunday as hubsie ada sambutan maulid nabi kat office. Ingatkan boleh la stay lama sikit kat Kuantan since cuti sampai Selasa… tidak ye. Tidak. Selalu sangat trip ke Kuantan ni cut short. Tak sempat tau nak pegi Kula Cake! Sobs.

On Monday, hujan renyai and I asked husband if the sambutan still on. Haha. Punyalah tak bagi dia pegi kan.
I spent the rest of the day doing nothing much. Jadi bibik kemas dapo, cuci bathrooms and doing laundry. After asar husband ajak keluar dating. Kita pun yay kan aje lah sebab dah lama sangat tak dating!

Tuesday pun tak buat apa-apa sangat jaga budak sakit dan sambung kemas rumah – decluttering kids punya baju-baju. Banyak sangat yang dah kecik-kecik tapi elok lagi.
Dah petang sangat barulah ajak kanak-kanak sakit tu keluar kejap pegi jumpa cousins diorang (rumah Umi Chu). Umar punya meraung nak sleepover rumah Umi Chu. Kesian dia! “Dah sihat nanti tido sini ok, Umar,” said Umi Chu.

Well, that’s pretty much sums up the long weekend that I had.
Takde lah happening sangat nya.
Gambar pun sendu je… rajin nanti kita share sini.

Till then. Bye!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *