Pre-2017

Been meaning to update the blog even before the year changed.

I was down with dengue fever 2 weeks before the year ends. It started with high fever, and then dia start sakit-sakit badan. 3rd day of high fever buat blood test and positive dengue. Mujurla boleh duduk rumah aje. Tapi hari-harilah kena pegi clinic ambil darah dan minum air non stop nya! Haha. Kembung perut minum air.

Dah la first day tahu kena denggi tu, doctor pesan no PCM/panadol ok. Air manis-manis like 100plus pun tak boleh. Me and my nephew angguk-angguk ajelah. Malam tu bila temperature naik, memang takde lah nak makan ubat apa sebab doc pesan gitu. Esoknya pegi clinic, tanya doc (lain) pasal makan PCM… dia gelak sakan. So, I assume doc yang semalam tu tersilap. Instead of pesan tak boleh makan painkillers or any steroid meds, dia pegi pesan no PCM/panadol. Nasib lah kau, Aida.

I was on medical leaves for 6 days and when I’m back to work it was the final working week of 2016. Poor kiddos sebab tak pegi mana-mana pun time cuti Xmas. We were supposed to go back KT that week. Tapi sebab mama tak sihat, makanya duduk saja la di rumah ye anak-anak.

And I also missed the meet-up session with Shan! Sobs. She came back for winter break and we’ve been planning for this meet-up since Oct, mind you! Tup tup tak sihat pulak nak jumpa dia. And I still haven’t pick up my stuffs from Lu Yee – since I couldn’t meet her on that day, she passed all stuffs that I brought online to Lu Yee, hehe.

Nieces from JB came for few days. Diorg ikut mak datang when we told mak about bapak not well too. Masa demam panas tu actually bapak dah demam panas dulu. But he refused to go clinic. Just makan some PCM and then dia nak rehat je. Looking at him so tak larat, bagitahu la jugak kat mak that he’s not well. Mak masa tu kat JB. Temankan kakak. Asal mak pegi JB je ramai sakit. Hehe.

Mujur jugak ada orang datang rumah… Seronok Khadijah ada kakaks melayan dia. Cuma tak larat bila part gaduh ler. Perempuan kan bising kecoh time gaduh. Hehe.

Once recovered, busy pulak settlekan hal Umar Syarif nak masuk sekolah. Hai anak bujang mama dah darjah 1 dah dia. Cerita dia pegi primary school should be in the separate entry. I hope I can remember each of everything. Konon nak tulis dalam buku, sudahnya buku pun entah ke mana dah on his first day school tu.

I hope it is not too late to wish everyone a very Happy New Year!
May Allah ease our journey to improves ourselves to become a better person towards jannah. Amin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *